ДОБРЕДОЈДОВТЕ ВО К.К.МЛАДОСТ

Наша Цел ...

Целта и желбата на нашиот клуб и понатаму останува иста, а тоа е вклучување на што повеќе млади личности во својот тренажен процес како и оттргнувајќи ги од прозорците на денешното време и преку убавините на кошаркарскиот спорт да ги развие во здрави личности и карактери, а на оние најталентираните а им овозможи максиманлни услови за работа и развој на својот талент и своите можности.

Уште Нешто ...

Клубот започна со 30 дечиња во една спортска сала, а денес имаме околу 350 дечиња во повеќе од три сали. Сите тренираат и сите се вклучени во систем на натпреварување. Се работи под стручен надзор на тројца тренери, а се надеваме дека набрзо ќе

 

 

се вклучат уште повеќе. А се надеваме на уште повеќе дечиња заљубени во кошарката.

Крајот е некаде таму, во секое училиште, во секоја спортска сала што повеќе млади кошаркари, рекреативци, професионални селекции, репрезентации...

Не е баш лесно, тешки услови за работа, тренирање, но ние и понатаму остануваме на нашиот здружен пат:Да ги оттргнеме младите од улицата, да ги внесеме во салите, да ги натераме да се заљубат во спортот , да ги развиеме во здрави личности и карактери, да го развиеме нивниот талент...

Историја:

Името од нашиот кошаркарски клуб е KK “Mladost”- Bitola , Macedonia . Клубот е пронајден во 1997. За време на периодот од  13 години во клубот имаше 1050 млади играчи-машки и женски (помеѓу 7-18 години). Секоја година, машките тимови се одвиваа во првенствата на нашата држава редовно.

Подоцна во 2001 , иста така и женскиот тим се одвиваше во првенствата.

 

Бројот на сите играчи во машките и женските тимови е 350,  во неколку групи во зависност од колку години се тие.

 

ПОВЕЌЕ >>

 

✧✧

MLADOST

© 2006-2016 KK MLADOST - BITOLA , MACEDONIA